dichter op het land

Kunstroute ‘Dichter op het Land’ verlengd

Schokland – Wegens groot succes is de land-art en poëzieroute ‘Dichter op het Land’ op het voormalige eiland Schokland met een maand verlengd.

De route was oorspronkelijk van 23 juni tot en met 22 september te bewonderen op Schokland. Nu is het tot en met zondag 27 oktober mogelijk om van de 20 kunstwerken te genieten die door internationale kunstenaars zijn gemaakt.

Tienduizend bezoekers

Al 10.000 bezoekers hebben de route ervaren. Enkele reacties: ‘Wat ontzettend leuk bedacht, wij hebben genoten!’, ‘Wat hebben wij een mooie dag gehad, zo leuk bedacht met die gedichten erbij’ en ‘Prachtige kunst. Je komt op plekken waar je normaal gesproken helemaal niet komt. Een opsteker voor Schokland’.

Poëzie

De kunstwerken langs de route worden vergezeld door relevante en speciaal geselecteerde poëzie. De route start bij Museum Schokland op de terp Middelbuurt en leidt vervolgens over de Noordpunt van het voormalige eiland. De makers van de kunstwerken komen onder andere uit Australië, Zweden, Oostenrijk en Italië. Projectleider van ‘Dichter op het Land’ is Pat van Boeckel van Rerun Productions; de club die onder meer verantwoordelijk was voor de succesvolle expositie ‘Drift’ in het Waterloopbos.